Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Απορρήτου / Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων⃰ (Κανονισμός ΕΕ 2016/679)

Στο εξής ΓΚΠΔ.
-Τρόπος συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, τα οποία συλλέγονται στο πλαίσιο του σκοπού, των αναγκών και των δραστηριοτήτων του παρόντος ιστοτόπου (www.buildingid.gr) πληροφοριών και παροχής υπηρεσιών σχετικά με την «Ταυτότητα Κτιρίων» και αναφορικά με την υπαγωγή ενός ακινήτου στον ανωτέρω θεσμό (νόμος 4495/2017), σύμφωνα με τις διατάξεις της εφαρμοστέας νομοθεσίας και προς συμμόρφωση με αυτήν

Για τους σκοπούς της εν λόγω Πολιτικής Απορρήτου και Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Άρθρο 4 παρ. 1, 2, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 20 του ΓΚΠΔ):
• Ως «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα», νοούνται οι πληροφορίες που αφορούν σε ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.
• Ως «επεξεργασία», νοείται κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.
∙ Ως «περιορισμός της επεξεργασίας», νοείται η επισήμανση αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με στόχο τον περιορισμό της επεξεργασίας τους στο μέλλον.
• Ως «σύστημα αρχειοθέτησης», νοείται κάθε διαρθρωμένο σύνολο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα τα οποία είναι προσβάσιμα με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια, είτε το σύνολο αυτό είναι συγκεντρωμένο είτε αποκεντρωμένο είτε κατανεμημένο σε λειτουργική ή γεωγραφική βάση.
• Ως «υπεύθυνος επεξεργασίας», νοείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα· όταν οι σκοποί και ο τρόπος της επεξεργασίας αυτής καθορίζονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους, ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τα ειδικά κριτήρια για τον διορισμό του μπορούν να προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης ή το δίκαιο κράτους μέλους.
• Ως «αποδέκτης», νοείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι. Ωστόσο, οι δημόσιες αρχές που ενδέχεται να λάβουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο συγκεκριμένης έρευνας σύμφωνα με το δίκαιο της Ένωσης ή κράτους μέλους δεν θεωρούνται ως αποδέκτες· η επεξεργασία των δεδομένων αυτών από τις εν λόγω δημόσιες αρχές πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες προστασίας των δεδομένων ανάλογα με τους σκοπούς της επεξεργασίας.
• Ως «τρίτος», νοείται οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.
• Ως «συγκατάθεση», του υποκειμένου των δεδομένων νοείται κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.
∙ Ως «παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», νοείται η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, άνευ αδείας κοινολόγηση ή πρόσβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία.
∙ Ως «εποπτική αρχή». νοείται η ανεξάρτητη δημόσια αρχή που συγκροτείται από κράτος μέλος σύμφωνα με το άρθρο 51 (του ΓΚΠΔ).

1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων
Υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων του ιστοτόπου μας είναι ο Χριστόφορος Ζερμάν

2. Πηγές Συλλογής Προσωπικών Δεδομένων
Τα προσωπικά δεδομένα παρέχονται σε εμάς απευθείας και αποκλειστικά από τα υποκείμενα των δεδομένων δηλαδή από εσάς, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θα επιλέξουν να εγγραφούν στον ιστότοπο, ήτοι ιδιοκτήτες ακινήτων και εν δυνάμει πελάτες, καθώς και μηχανικοί. Οι κατηγορίες προσωπικών δεδομένων συλλέγονται από τα υποκείμενα των δεδομένων, αφού πρώτα αυτά δώσουν ρητά τη συγκατάθεσή τους για την επεξεργασία και αρχειοθέτηση των προσωπικών τους δεδομένων, σύμφωνα με την παρούσα ενημέρωση. Δε συλλέγονται δεδομένα που δεν είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των σκοπών της επεξεργασίας, ενώ τα δεδομένα σας δεν τυγχάνουν επεξεργασίας από τον ιστότοπό μας με κανέναν άλλον τρόπο, εκτός από αυτούς που περιγράφονται στην παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

3. Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων που επεξεργάζεται ο ιστότοπος
Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε σχετικά με εσάς, τα υποκείμενα των δεδομένων, σχετίζονται αποκλειστικά με τους σκοπούς επεξεργασίας των δεδομένων, έτσι όπως αυτοί αναλύονται στη συνέχεια. Τα Προσωπικά Δεδομένα που δύνανται να ζητηθούν και να τύχουν επεξεργασίας, ανάλογα με την κατηγορία των υποκειμένων των δεδομένων, είναι τα παρακάτω:
α. Στοιχεία επικοινωνίας, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και fax, ταχυδρομική διεύθυνση.
β. Στοιχεία του προς υπαγωγή ακινήτου, όπως διεύθυνση, ταχυδρομικός κώδικας κ.ά.
γ. Πληροφορίες σχετικά με τους διαθέσιμους μηχανικούς της περιοχής στην οποία βρίσκεται το προς υπαγωγή ακίνητο, όπως ονοματεπώνυμο, επαγγελματική διεύθυνση, τηλέφωνο και fax, ηλεκτρονική διεύθυνση, ταχυδρομική διεύθυνση, καθώς και σύντομο δικό τους βιογραφικό σημείωμα, Αριθμός Μητρώου στο Τ.Ε.Ε, κ.ά.
δ. Πληροφορίες και στοιχεία των μηχανικών αναφορικά με τον αριθμό των υποθέσεων που έχουν διεκπεραιώσει μέσω του ιστοτόπου, καθώς και αξιολόγηση από πελάτες που τους έχουν επιλέξει μέσω του τελευταίου.
ε. Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και χρηματοοικονομικές πληροφορίες, όπως αριθμός χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας πληρωμής.
Η συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των εφαρμογών του ιστοτόπου αυτού, κι ανάλογα με την κατηγορία του υποκειμένου των δεδομένων της επεξεργασίας.

 

4. Νομικές Βάσεις επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η εφαρμοστέα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η συλλογή και η επεξεργασία τους πραγματοποιείται από την ιστοσελίδα μας σύμφωνα με τέσσερις (4) νομικές βάσεις, οι οποίες μπορούν να ισχύουν σωρευτικά ή διαζευκτικά, και είναι οι παρακάτω:

α. Η συναίνεση (συγκατάθεση) του υποκειμένου των δεδομένων της επεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1 εδ. α του ΓΚΠΔ). Δηλαδή, με τη ρητή και έγγραφη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για έναν ή περισσότερους από τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα ενημέρωση, μέσω της εγγραφής σας στον ιστότοπο, με την συμπλήρωση μίας συγκεκριμένης φόρμας επικοινωνίας. Εν προκειμένω, η συναίνεση / συγκατάθεση είναι απαραίτητη για κάθε υποκείμενο δεδομένων επεξεργασίας, καθώς και για κάθε χρήστη / επισκέπτη κατά την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας, αναφορικά με την πολιτική των cookies, ή όταν επιλέξει τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, καταχωρώντας το ονοματεπώνυμο και το email του. Επίσης, προβλέπεται και ο τρόπος ανάκλησης της προαναφερόμενης συγκατάθεσης, εφόσον το υποκείμενο επεξεργασίας δεδομένων το επιθυμεί (opt in, opt out).
β. Η εκτέλεση της σύμβασης (άρθρο 6 παρ. 1 εδ. β του ΓΚΠΔ). Όταν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας που προκύπτουν από τη σύμβαση ή για να ληφθούν μέτρα κατ’ αίτηση του υποκειμένου πριν από τη σύναψη της σύμβασης.
γ. Η έννομη υποχρέωση (άρθρο 6 παρ. 1 εδ. γ του ΓΚΠΔ). Όταν είμαστε υποχρεωμένοι να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, για την ικανοποίηση των σκοπών και των εννόμων συμφερόντων του ιστοτόπου.
δ. Το έννομο συμφέρον (άρθρο 6 παρ. 1 εδ. στ του ΓΚΠΔ). Όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη προκειμένου να εκπληρωθούν οι σκοποί που επιδιώκει ο παρών ιστότοπος μέσω του υπευθύνου επεξεργασίας ή τρίτος, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων που επιβάλλουν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ιδίως εάν το υποκείμενο των δεδομένων είναι παιδί.

5. Σκοποί επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων
Τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται για καθορισμένους, νόμιμους και ρητά διατυπωμένους σκοπούς και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς.
Συγκεκριμένα, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με σκοπό να λάβουν χώρα οι παρακάτω διεργασίες:
1. Ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου ή εν δυνάμει πελάτης μας θα εισέρχεται στον ιστότοπο (website), θα συμπληρώνει ένα προφίλ, δηλαδή θα κάνει εγγραφή με τα στοιχεία του (όνομα, επίθετο, κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση –emailaddress) και η εγγραφή θα ολοκληρώνεται μέσω κωδικού που θα αποστέλλεται με μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο. Ειδικότερα, μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, θα αποστέλλεται με ένα sms στον πελάτη ένας κωδικός, ενώ εισάγοντας τον κωδικό που του στάλθηκε στη φόρμα εγγραφής θα ολοκληρώνεται η διαδικασία.
2. Στη συνέχεια, θα ζητείται από τον ιδιοκτήτη η διεύθυνση του προς υπαγωγή ακινήτου, ενώ μόλις συμπληρώσει τη διεύθυνση με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα που θα εισάγει, θα εμφανίζονται αυτόματα ποιοι μηχανικοί δραστηριοποιούνται στην περιοχή που δήλωσε.
3. Οι μηχανικοί με τη σειρά τους θα έχουν κάνει και αυτοί εγγραφή στον ιστότοπο. Ειδικότερα, θα έχουν συμπληρώσει-δημιουργήσει ένα προφίλ, το οποίο θα περιλαμβάνει, εκτός των συνηθισμένων και απαραίτητων στοιχείων, ένα σύντομο βιογραφικό, τον Αριθμό Μητρώου στο Τ.Ε.Ε., καθώς και πόσες υποθέσεις έχουν διεκπεραιώσει μέσω του ιστοτόπου μας, όπως και αξιολογήσεις και αναφορές από πελάτες που τους έχουν επιλέξει.
4. Έπειτα, εφόσον έχει επιλέξει ο πελάτης με ποιον μηχανικό θα συνεργαστεί, θα στέλνεται αυτόματα ένα sms ή ένα email ή και τα δύο στον μηχανικό που έχει επιλεγεί, το οποίο θα τον ενημερώνει σχετικά.
5. Ο μηχανικός που θα επιλεγεί θα καταβάλει ένα ποσό κατά την ανάθεση στον ιστότοπο, δηλαδή με το που θα επιλέξει ο πελάτης τον μηχανικό και αποσταλεί το σχετικό μήνυμα στον τελευταίο, θα χρεώνεται αυτόματα μέσω της πιστωτικής του κάρτας ανάλογα με το ποσό που θα ορίσουμε ή θα γίνεται εκκαθάριση ανά μήνα, ήτοι στο τέλος κάθε μήνα θα καταβάλεται το τίμημα που αντιστοιχεί στα ραντεβού που έχουν ολοκληρωθεί μέσω της πλατφόρμας.
6. Μέσω του ιστοτόπου θα δίνουμε πληροφορίες στον πελάτη σχετικά με την απαραίτητη αυτοψία, η οποία είναι υποχρεωτική βάσει νόμου, όπως και πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια του ραντεβού, τα απαραίτητα δικαιολογητικά κλπ.

 

6. Αρχείο Δραστηριοτήτων της Επεξεργασίας
Ο υπεύθυνος επεξεργασίας, όπως οφείλει σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 1του ΓΚΠΔ, τηρεί αρχείο σε γραπτή και σε ηλεκτρονική μορφή (άρθρο 30 παρ. 3 του ΓΚΠΔ), με την περιγραφή των δραστηριοτήτων επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Το εν λόγω αρχείο περιλαμβάνει πληροφορίες όπως το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου επεξεργασίας, τους σκοπούς της επεξεργασίας, την περιγραφή των κατηγοριών υποκειμένων των δεδομένων και των κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κ.ά, (άρθρο 30 παρ. 1 εδ. α, β, γ, δ, ε, στ, ζ). Εκτός από τα υποχρεωτικά αυτά στοιχεία, μπορεί να συμπεριληφθούν και επιπλέον στοιχεία που ο υπεύθυνος επεξεργασίας θεωρεί ότι διευκολύνουν τη συμμόρφωσή του με τις επιταγές του ΓΚΠΔ.
Επιχείρηση ή οργανισμός που απασχολεί περισσότερα από 250 άτομα πρέπει να τηρεί αρχείο για κάθε δραστηριότητα, ενώ επιχείρηση ή οργανισμός που απασχολεί λιγότερα από 250 άτομα πρέπει να τηρεί το αρχείο για κάθε διενεργούμενη επεξεργασία που: 
α. ενδέχεται να προκαλέσει κίνδυνο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων, ή
β. δεν είναι περιστασιακή ή
γ. αφορά σε ειδικές κατηγορίες δεδομένων κατά το άρθρο 9 παρ. 1 του ΓΚΠΔ ή σε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν σε ποινικές καταδίκες και αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΓΚΠΔ
Η τήρηση αυτού του αρχείου εκτός από υποχρέωση βάσει του άρθρου 30 του ΓΚΠΔ, συνιστά εργαλείο λογοδοσίας αλλά και συμβάλλει στην οργάνωση των διαδικασιών χειρισμού των τηρούμενων προσωπικών δεδομένων. Το αρχείο δραστηριοτήτων τηρείται εσωτερικά και διατίθεται στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εφόσον ζητηθεί.

 

7. Προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων
Ο συγκεκριμένος ιστότοπος χρησιμοποιεί για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέσα, τα οποία συμμορφώνονται με την εφαρμοστέα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας πληροφοριών, όπως τείχη προστασίας και συστήματα προστασίας από ιούς, καθώς και τεχνολογίες κρυπτογράφησης, διασφαλίζουμε την προστασία και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αλλοίωση, αποκάλυψη ή καταστροφή, διασφαλίζοντας την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα αυτών.

8. Χρονικό Διάστημα τήρησης των Προσωπικών σας Δεδομένων
Σας διαβεβαιώνουμε, ότι τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται και υπόκεινται σε επεξεργασία για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού επεξεργασίας και όπως απαιτείται για τη συμμόρφωσή μας με την υποχρέωση τήρησης αρχείων , η οποία και προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. 
Μετά το πέρας του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος τήρησης-αποθήκευσης των προσωπικών σας δεδομένων, ή κατόπιν της διεκπεραίωσης του αιτήματός σας για διαγραφή των δεδομένων σας, αυτά θα καταστρέφονται και συντάσσεται σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής / διαγραφής.

9. Διαβίβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων σε τρίτους
Δηλώνουμε υπεύθυνα, ότι ο ιστότοπός μας σε καμία περίπτωση δε γνωστοποιεί / μεταβιβάζει σε οποιονδήποτε τρίτο τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός από τους νόμιμους αποδέκτες αυτών και αποκλειστικά για την εκπλήρωση των σκοπών της επεξεργασίας, έτσι όπως αυτοί περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου / Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εκτός από την περίπτωση που εσείς τα υποκείμενα της επεξεργασίας, παρέχετε τη συγκατάθεσή σας ως προς αυτό. Επισημαίνουμε, ότι ενδέχεται να λάβει χώρα η διαβίβαση / γνωστοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους, εάν αυτή η διαβίβαση / γνωστοποίηση επιβάλλεται από το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο ή από δικαστική απόφαση (όπως π.χ. διαβίβαση προς δικαστικές ή φορολογικές αρχές).

10. Τα Δικαιώματά σας και ο τρόπος άσκησης αυτών 
Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων προβλέπει στα άρθρα 12  εώς   22   μία   σειρά δικαιωμάτων για τα υποκείμενα των δεδομένων, την άσκηση των οποίων η εταιρεία μας επιδιώκει να εξασφαλίζει   και   να   διευκολύνει   στο   πλαίσιο  της   αρχής   της διαφανούς επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία μας έχει συντάξει φόρμες-υποδείγματα
άσκησης των προβλεπομένων δικαιωμάτων από το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων τα οποία είναι διαθέσιμα είτε σε φυσική (έντυπη) μορφή (στο γραφείο της εκπροσώπου του υπεύθυνου επεξεργασίας) είτε σε ηλεκτρονική μορφή (στην ιστοσελίδα  της εταιρείας μας) και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες   πληροφορίες   για   τη   συμπλήρωσή   τους,   τους   δυνατούς τρόπους υποβολής τους στη εταιρεία και τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας, τη  διαδικασία επαλήθευσης της ταυτότητας (ταυτοποίηση) του αιτούντος, το χρόνο προβλεπόμενης διεκπεραίωσης και σχετικής έγγραφης ενημέρωσης από τη μεριά της εταιρείας μετά τη λήψη του κάθε   αιτήματος,   καθώς και   τις   επιφυλάξεις   της   εταιρείας   σε   περίπτωση   μή   δυνατότητας διεκπεραίωσης ενός αιτήματος. 
Στα άρθρα 12 έως 22 του ΓΚΠΔ προβλέπεται μία σειρά από δικαιώματα που αφορούν στα υποκείμενα των δεδομένων, τη σύννομη άσκηση των οποίων επιδιώκει και διασφαλίζει ο ιστότοπός μας στο πλαίσιο της διαφανούς επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.
Ειδικότερα, νομιμοποιείστε να ασκήσετε τα δικαιώματα ενημέρωσης / πληροφόρησης (άρθρο 13 του ΓΚΠΔ), πρόσβασης (άρθρο 15 του ΓΚΠΔ) και διόρθωσης (άρθρο 16 του ΓΚΠΔ) των προσωπικών σας δεδομένων, ενώ εφόσον πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις μπορείτε να ασκήσετε: 
α. το δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων («δικαίωμα στη λήθη», άρθρο 17 του ΓΚΠΔ), 
β. το δικαίωμα στην εναντίωση (άρθρο 21 του ΓΚΠΔ) και στον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων (άρθρο 18 του ΓΚΠΔ),
γ. το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων (άρθρο 20 του ΓΚΠΔ),
δ. το δικαίωμα κατάργησης του προφίλ σας, 
ε. το δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας στην επεξεργασία ανά πάσα στιγμή, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας πριν την ανάκλησή της, 
στ. το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή.

Ο ιστότοπος ενδέχεται να αρνηθεί εγγράφως και αιτιολογημένα τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που αιτείστε εφόσον που συντρέχει μία ή περισσότερες από τις περιπτώσεις του άρθρου 17 παρ. 1 και 2του ΓΚΠΔ, όπως για παράδειγμα όταν η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του υποκειμένου είναι απαραίτητη για την τήρηση νομικής υποχρέωσης βάσει του δικαίου της Ένωσης ή του ελληνικού δικαίου, ή για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο επεξεργασίας κ.α. 

α. Υποβολή των αιτημάτων άσκησης των δικαιωμάτων σας
Μπορείτε να υποβάλλεται το αίτημά σας με τη συμπλήρωση της ανά δικαίωμα σχετικής φόρμας που είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα μας και να την αποστείλετε επιλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή. Αμέσως μετά την παραλαβή της υποβληθείσας αίτησής σας, ο υπεύθυνος επεξεργασίας θα επικοινωνήσει μαζί σας στο email που θα έχετε δηλώσει κατά τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας, προκειμένου να επιβεβαιώσει το πραγματικό αυτής κι ενδεχομένως να ζητήσει περισσότερα στοιχεία από όσα αναγράφονται στην αίτησή σας και αποδεικνύουν τη σχέση σας με τον ιστότοπο, (π.χ. ιδιοκτήτης ακινήτου, μηχανικός).
Ο χρόνος διεκπεραίωσης από εμάς των υποβαλλόμενων αιτημάτων σας είναι έως είκοσι (20) ημέρες από την παραλαβή του αιτήματός σας για τα δικαιώματα των άρθρων 13, 15, 16, 17 και 20 του ΓΚΠΔ, και έως τριάντα (30) ημέρες από την παραλαβή του αιτήματός σας για τα δικαιώματα των άρθρων 18 και 21 του ΓΚΠΔ.
Επισημαίνεται, ότι στο πλαίσιο της καλής πίστης ο ιστότοπος ενδέχεται να ζητήσει από εσάς, τα υποκείμενα δεδομένων, παράταση των παραπάνω αναφερόμενων προθεσμιών, είτε λόγω της πολυπλοκότητας του υποβαλλόμενου αιτήματος, είτε λόγω του αριθμού των αιτημάτων που εκκρεμούν, ενημερώνοντάς σας άμεσα με την αποστολή email ή με sms.

β. Δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σε περίπτωση που θεωρείται ότι η επεξεργασία των δεδομένων σας από την ιστοσελίδα μας δεν είναι σύννομη ή δεν διεκπεραιώθηκε το αίτημα άσκησης κάποιου από τα δικαιώματά σας που περιγράφονται ανωτέρω και ειδικότερα στον όρο 9 της παρούσας δήλωσης, και τα οποία προστατεύονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της ελληνικής εποπτικής αρχής, ήτοι της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα καταγγελίας γενικής χρήσης ή τη φόρμα καταγγελίας παραβίασης δικαιώματος υποκειμένου των δεδομένων των άρθρων 12 έως 22 του ΓΚΠΔ, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Αρχής www.dpa.gr είτε στην ιστοσελίδα μας (αναμένεται link), και να αποστείλετε την καταγγελία σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αρχής contact@dpa.gr ή μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210 6475600».

 

11. Χρήση των cookies
Προκειμένου να εξατομικεύσουμε την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, καθώς και για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία ορισμένων χαρακτηριστικών του, χρησιμοποιούμε τα αρχεία “cookies” για τη συλλογή και την αποθήκευση δεδομένων.